• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

TEXT

"SÅNGTEXTER TILL SHIRLEY CLAMP OCH RICKARD SÖDERBERG"

Peter Englund har skrivit texter av olika slag sedan han lärde sig skriva och det första alstret hette "Mor ror" och publicerades i Gefle Dagblad när Peter var nio år. 

Peter skrev manus och sångtexter till flera studentspex under gymnasietiden och planen var att efter examen antingen utbilda sig till manusförfattare eller söka in på Berghs School of communication och sedan ägna sig åt reklam och PR.

”Jag var helt enkelt för feg för att söka en konstnärlig utbildning och hoppade istället runt som servitör på olika restauranger, jobbade ett år på Telias nummerupplysning och några år i receptionen på Teaterförbundet till någon gång runt milleniet då det kreativa slutligen inte gick att hålla tillbaka," berättar Peter och fortsätter ”När jag hade tagit steget och börjat jobba i nöjesbranschen så brast fördämingen och idag är att skriva sångtexter, manus och reklamtexter ett stort och viktigt inslag i mitt arbete”.

Peter är upphovsman till alla sångtexter för de egna musikprojekten Diamond Dogz och Disconun, men har även skrivit texten till "Din vinge" och samskrivit texten till "Första julen utan dig" som båda har sjungits in av Shirly Clamp.

Även texten till "Love 4 Life" som har sjungits in av Rickard Söderberg är skriven av Peter Englund samt "Dom som försvann" som spelades in av Peter själv och Diamond Dogs i samband med World Aids Day Galan 2013.

DISCOBALLS

DISCONUN

NÅGRA AV VÅRA TIDIGARE UPPDRAGSGIVARE

PARTNERS

Peter Englund

Epic Productions

Drottninggatan 110
113 60 Stockholm